Арсенал приема Манчестър Сити за „Карлинг Къп“

Арсенал ще бъде домакин на Манчестър Сити този вторник в мач четвъртфинал от „Карлинг Къп“. Двубоят ще се изиграе на „Емирейтс“ от 18:00 часа българско време като преди сблъсъка залозите от Висшата Лига дават леко предимство на гостите от Манчестър.

Мениджърите на двата отбора ще се опитат да направят някои промени в съставите си, имайки в предвид натоварения си график напоследък. Последния си мач домакините Арсенал изпуснаха двете точки на своя „Емирейтс“, завършвайки наравно 1:1 с Фулъм. Лидерите в момента във Висшата Лига Манчестър Сити пък спряха серията си от страхотни футболни резултати, достигайки до равенството 1:1 при гостуването си на Ливърпул и така и не успяха да запишат осма поредна победа в шампионата на Острова.

Арсен Венгер най-вероятно ще даде възможност на някои момчета от школата на клуба да вземат участие срещу Сити. Много вероятно е да видим в игра юношите на клуба Франсис Коклин и Игнаси Микел, а повечето прогнози за Висшата Лига сочат Алекс Окслейд Чембърлейн като титуляр в тази среща.

Извън състава на „артилеристите“ се очаква да останат голмайсторът и капитан Робин Ван Перси, Тио Уолкът, Арън Рамзи и Абу Диаби.

Роберто Манчини от своя страна също се очаква да даде почивка на някои от основните си играчи, но в тима на „гражданите“ ще преобладават повече познати имена. Марио Балотели влезе в игра като резерва срещу Ливърпул и за по-малко от 15 минути италианеца получи два жълти картона. Така нападателят ще бъде наказан за мача в Лондон. С наказание още е и Гарет Бари.

Оуен Харгрийвс отново е на линия, след контузия, която го мъчеше в последните няколко седмици и най-вероятно ще получи доверието на Манчини. Няма да бъде изненада, ако Коло Туре и Стефан Савич също се появят на терена този вторник.

Статистика преди мача е изцяло на страната на Арсенал. Сити вече 28 мача или общо 36 години нямат победа като гост на „артилеристите“. За последно „гражданите“ спечелиха през октомври 1975 година.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *