Реал Мадрид в стремеж да увеличи преднината си начело в класирането

Лидерът на Примера Дивисион Реал Мадрид ще приеме в събота вечер тимът на Гранада на своя „Сантиаго Бернабеу“.
Реал към момента води на втория Барселона с три точки и евентуална победа ще даде преднина на „белите“ от шест пункта. Барселона пък играе своя двубой от този кръг в понеделник като гост на Еспаньол.
Гранада от своя страна се намира на 13-то място като тимът в момента е в серия от две поредни победи. Гранада има най-малко отбелязани голове този сезон в Ла Лига (10), но от друга страна пък тимът притежава третата по ефективност защита, имайки само 13 допуснати гола.
При гостуванията си новакът в Примера Дивисион не се представя особено убедително, като от седем визити този сезон има записани пет загуби и отбелязани само три гола.
За Реал Пепе няма да игра в тази среща поради наказание, но за сметка на това Серхио Рамос се завръща в защитната формация.
По-рано тази седмица напук на повечето залози за Примера Дивисион, Реал трудно победи Малага с 3:2, като Жозе Моуриньо изрази недоволството си от играта на своите възпитаници. Така Сами Кедира, Месут Йозил и Карим Бензема се очаква отново да намерят място сред стартовите единадесет.
След този двубой разгневен Моуриньо заяви пред медиите: „Казах на момчетата на почивката, че ако имах възможността щях да ги сменя всичките.“
Тимът на гостите пък няма основни кадрови проблеми след Коледните празници, като единствено Йохан Моло, който отиде под наем във френски Нанси, няма да играе.
Двубоят Реал-Гранада ще се проведе в събота от 21:00 часа българско време. Футболните прогнози дават значително предимство на домакините Реал, но дали възпитаниците на Моуриньо са си научили урока от мача с Малага и ще успеят да поведат с шест точки на върха в класирането предстои да видим.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *