Милан гостува на последния Новара

Намиращият се на 20 място в Серия А тим на Новара е изправен пред тежката задача да посрещне на „Силвио Пиола” носителите на титлата за изминалия сезон Милан.
Двете страни не са се срещали в мач от италианското първенство повече от 50 години, като през далечната 1955-56 година, Милан за последен път побеждава Новара и в двата мача от Серия А.
Домакините показват изключително слаби футболни резултати през този сезон, след като само на два пъти са стигали до победата и в момента имат едва 12 точки от 18 мача.
Възпитаниците на Атилио Тесер имат най-лошата защита в италианското първенство, след като са допуснали цели      35 гола, което прави почти по два гола на мач.
За последно те успяха да вземат трите точки в домакиснтвото си срещу Парма в края на ноември миналата година.
Последните два преки сблъсъка между двата отбора за Купата на Италия завършиха с победа на възпитаниците на Масимилиано Алегри с 2:1.
Отличната серия на Милан от 12 мача без загуба бе нарушена миналата седмица, когато тимът на Силвио Берлускони загуби домакинския си мач срещу Интер с 0:1.
Домакините няма да могат да разчитат на Масимо Паци, Карлаберто Луди и Паоло Делафиоре в отбрана.
Лошите новини за Алегри са, че той няма да може да се възползва от услугите на Кевин-Принс Боатенг и Алесандре Пато през следващия месец, освен дългосрочните контузии на Гатузо, Касано, Фламини и Акуилани.
Въпреки това, повечето прогнози за Серия А сочат за сигурен фаворит в предстоящия двубой шампионите от Милан.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *