Удинезе – Милан

Домакините от Удинезе ще гледат да си върнат отново третото място в тежкия сблъсък с носителите на титлата Милан тази събота вечер. Възпитаниците на Франческо Гуидолин могат да се похвалят с най-добрите резултати в своите домакински мачове от шампионата през този сезон, след като са спечелили десет от тях и са завършили само веднъж наравно, без да допуснат нито една загуба.
Домакините се справят отлично в защита пред собствента си публика и са допуснали едва пет гола на „Фриули”. Антонио Ди Натале е успял да се разпише пет пъти във вратата на Милан в последните си мачове срещу тима на Масимилиано Алегри и по-всяка вероятност Гуидолин отново ще заложи на 34-годишният нападател на Удинезе. Шампионите не са в най-добрата си форма в момента, след като пропуснаха да отбележат гол в последните си два мача, завършвайки с нулево равенство срещу Наполи и загуба от 0:2 срещу Лацио. Въпреки това, „росонерите” имат най-много точки от гостувания през този сезон, след като са взели 20 точки от 11 мача навън.
Друг любопитен факт за състава на Алегри през последните два сезона е, че те имат повече спечелени мачове без участието на Златан Ибрахимович, отколко с него в стартовия състав. Макар повечето футболни залагания да са на страната на „росонерите”, отборът на Удинезе също не е за подценяване, особено когато играе пред собствена публика.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *