Евъртън – Челси

Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш ще търсят трите точки в тежкото гостуване на Евертън, след като записаха три поредни равенства в последните си мачове от Висшата лига.
Това ще бъде поредното трудно гостуване на „сините”, след като те не са печелили мач от първенството на „Гудисън Парк” от три години насам.
Босът на „карамелите” Дейвид Мойс много добре познава състава на Челси, след като той е ръководил отбора в 30 преки сблъсъка с лондонския гранд, откакто заема менджърския пост в Евертън.
По-всяка вероятност Мойс отново ще заложина опитния 27-годишен ляв бек Лейтън Бейнс, за който това ще е стотен мач без прекъсване за домакините във всички турнири.
Очаква се срещата да завърши с поне един гол, след като домакините нямат записано нулево равенство от декември 2010 година насам.
За последните пет преки сблъсъка между двата отбора Челси имат две победи срещу една за „мърсисайдци”, а в историята на Висшата лига тимът от западен Лондон също има леко предимство от 51 победи срещу 47 за „карамелите”.
В последно време обаче възпитаниците на Вилаш-Боаш играят слабо като гост, след като са направили четири равенства и само веднъж да взели трите точки от последните си пет мача навън.
Въпреки това преобладават онлайн залаганияв полза на „сините”, които ще гледат да затвърдят позицията си в класирането до момента, даваща  им право на участие в Шампионска лига догодина.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *