Манчестър Юнайтед – Аякс

„Червените дяволи” са почти сигурни участници в осминафиналите на Лига Европа, след като спечелиха с 2:0 гостуването си в Амстердам преди седмица.
Възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън нямат загуба в последните си 11 домакински мача в Евро турнирите, като за последно те допуснаха поражение на „Олд Трафорд” през 2009 година от турския Бешикташ. Според повечето прогнози за Лига Европа те ще продължат победната си серия и тази вечер срещу Аякс.
Юнайтед не са били отстранявани от евро турнир, след спечелен първи мач от сблъсъка с Милан през 2007 година, когато те спечелиха домакинството си с 2:0, но допуснаха загуба от 0:3 в Италия.
За последните десет години, „червените дяволи” имат едва две домакински загуби в Европа.
Холандския гранд от своя страна играе силно в гостуванията си от Лига Евопа и е загубил едва пет от последните 20.
Ако Фъргюсън заложи на Райън Гигс за този мач, това ще бъде неговото 900-но представяне с екипа на английските шампиони.
За последните си пет мача възпитаниците на Фъргюсън имат само една загуба, докато холадците са допуснали поражение в три срещи.
Шотландския стратег ще гледа да запази някои от ключовите си играчи за предстоящия мач от Висшата лига в края на седмицата.
Освен това списъкът с контузени в състава на Юнайтед е доста дълъг – Андерс Лидегард, Антонио Валенсия, Немая Видич, Андерсон, Дарън Флетчър и Майкъл Оуен.
Гостите също няма да могат да рачитат на Грегъри ван дер Вийл, Дерк Бойригтер, Андре Ойер и Ейонг Ено.   
Въпреки, че отборът на Аякс ще бъде крайно мотивиран да спечели срещата, Юнайтед са безспорен фаворит и в този мач, според много футболнипрогнози и експерти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *