Валенсия – Стоук Сити

Домакините от Валенсия се отправят към втория мач от фазата на елиминациите срещу Стоук с минимална победа от 1:0 от първия сблъсък на „Британия Стейдиъм”.
Това бе първата победа за испанския гранд срещу английски съперник от осем години насам, като ценния гол бе отбелязан от Мехмет Топал.
Гостите се намират в много слаба форма и за последните си пет мача от Висшата лига имат едно равенство и четири поредни загуби, докато „Лос Че” се справят доста по-добре в Примера Дивисион с една единствена загуба от последните си пет срещи. Повечето прогнози за ЛигаЕвропа предричат повторен успех за испанците на Местая” тази вечер.
Нападателят на Стоук Питър Крауч трудно намира мрежата на противниковата врата, когато „грънчарите” играят срещу испански тим, след като в последните шест мача не е отбелязал нито един гол.
Домакините до момента са изиграли 32 мача срещу английски отбори, като от тях са спечелили девет и са загубили осем. Като изключим победата над Стоук от изминалата седмица, за последно те успяха да победят английски тим в лицето на Арсенал през 2003 година.
Домакините претърпяха тежка загуба с 5:1 от Барселона през уикенда и ще гледат да върнат увереността и самочувствието си срещу „грънчарите”.
Не се очакват сериозни промени в стартовите състави и на двата отбора, спрямо първия мач.
Лошите футболни новини за Унай Емери са, че той няма да може да разчита на Евер Банега, който трябва да претърпи операция на глезена и ще бъде извън игра до края на сезона.
За гостите Матю Ипсън може да се завърне, след изтърпяно наказание, докато Дийн Уайтхед е под въпрос.
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *