Валенсия – ПСВ

Испанският гранд ще гледа да си осигури място на четвъртфиналите в Лига Европа, докато гостите от Холандия ще помъчат да компенсират за тежката загуба от ПСВ в местното първенство.
Възпитаниците на Унай Емери бяха елиминирани в груповата фаза на Шампионска лига, но след това успяха да се наложат над аглийския Стоук Сити в 16-финалите на Лига Европа и сега ще търсят място сред последните осем в сблъсъка с ПСВ. Много футболни прогнози предричат успех на испанците и в тази среща.
В последния си мач от местното първенство те постигнаха минимална победа от 1:0 като гост на Гранада, докато холандците бяха разгромени с 2:6 пред собствената си публика от отбора на Николай Михайлов – Твенте.
Двата отбора за последно се срещнаха в приятелски мач през изминалото лято, като срещата завърши 2:0 в полза на Валенсия, а точни за испанците бяха Пабло Пиати и Ариц Адуриз.
За последните си пет изиграни мача във всички турнири „Лос Че” и холандците имат по три победи и две загуби. Освен това и двата тима са печелили трофея на УЕФА Къп, като успехът на Валенсия е заничително по-корошен – от 2004 година.
Унай Емери няма да може да разчита на контузените Серхио Каналес, Евер Банега, Мигел и Хедвиг Мадуро.    Въпреки това, повечето футболни залози са на страната на домакините от Испания, които са фаворит за спечелването на мача.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *