Манчестър Юнайтед – Атлетик Билбао

„Червените дяволи” са взели трите точки на „Олд Трафорд” само веднъж през този сезон в мачовете си от европейските клубни турнири и се надяват това да се повтори тази вечер срещу гостите от Испания.
Единствената победа на Юнайтед в домакински мач от евро турнирите през този сезон падна в груповата фаза на Шампионска лига срещу Оцелул Галати. Тогава за английските шампиони точни бяха Уейн Рууни и Антонио Валенсия.
Рууни е и голмайсторът в отбора на Сър Алекс Фъргюсън за мачовете в Европа с три попадения на своята сметка. Има голяма вероятност обаче днес шотландският стратег да заложина българската звезда на отбора Димитър Бербатов в нападение, след като той бе включен в групата за мача.
Гостите са известни с това, че държат на традициите в отбора и избират футболисти само с баско потекло. Те се представят добре през този сезон в местното първенство и в момента заемат петото място в таблицата.
За последните си пет изиграни мача имат три победи, докато Юнайтед само веднъж не са успели да си тръгнат с пълния актив от три точки.
Добрите новини за Фъргюсън са, че той ще може да разчита на възстановените Крис Смоулинг и Андерсон, докато Антонио Валенсия и Том Клевърли ще останат на скамейката.
Марчело Биелса ще пътува без контузените Айтор Очио, Шаби Густило и Карлос Гурпеджи.
Независимо, че статистиката не говори добре за домакинските мачове на Юнайтед в Европа през този сезон, повечето онлайн залаганияса на страната на „червените дяволи”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *