Реал Мадрид – Валенсия

Възпитаниците на Жозе Моуриньо ще гледат да запазят комфортната си преднина от шест точки пред Барселона на върха в Примера Дивисион.
Домакините играят много силно срещу „Лос Че” и в последните пет преки сблъсъка между двата отбора са взели максималният брой точки. Редица футболни експерти предричат пореден успех за мадридчани.
„Кралският клуб” има едно от най-слините и резултатни нападения в испанския шампионат. Те са вкарали цели 100 гола от началото на сезона в Примера Дивисион, а до края на му остават още осем мача.
Защитата на гостите ще трябва да внимава за атаките на Гонсало Игуанин, който е успял да се разпише в седем от последните си девет изиграни мача с екипа на „белия балет”.
Карим Бензема също е много резултатен и за 19 изиграни мача е отбелязал 15 гола, докато безспорен голмайстор на мадридчани е нападателят Кристиано Роналдо с 37 попадения.
Гостите успяха да сложат край на своята лоша серия от четири поредни загуби във всички турнири с убедителна победа над холаднския Аз. Така възпитаниците на Унай Емери ще трябва да премерят сили в полуфиналите на Лига Европа с другия столичен клуб Атлетико Мадрид.
За последно „Лос Че” си тръгнаха с трите точки от „Сантиаго Бернабеу” през 2008 година, когато победиха „лос бланкос” с 3:2. Повечето футболни залагания този път са на страната на домакините.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *