Холандия – България

Холандците ще търсят сигурна победа по пътя си към подготовка за Евро 2012, след като загубиха от състава на германския гранд Байерн Мюнхен.
България и Холандия са се срещали девет пъти до сега, като „трикольорите” имат четири победи и три загуби.
Националният селекционер Любослав Пенев ще търси положителен резултат при гостуването на „Амстердам Арена” в събота, въпреки че ще бъде без титулярния вратар Николай Михайлов, който контузи ръката си в катастрофа преди броени дни.
Крилото Станислав Манолев е единственият в българският тим, който играе в холандското първенство, в отбора на ПСВ Айндховен.
В последно време българският национален отбор се намира в много лоша форма и не се е класирал за голям международен турнир за последните осем години. „Трикольорите” не се представиха успешно и в тазгодишните квалификацииЕвро 2012.
„Лъвовете” последно играха на Европейското първенство в Португалия, където загубиха всичките си мачове от групите.
България има четири загуби и един равен за последните си пет мача, докато холандците имат една победа и един равен.
Холандците могат да се похвалят и с победа от 3:2 над Англия в последния си приятелски мач през февруари. Те са и един от фаворитите за класиране на финалите в предстоящото Световно първенство футболпрез 2014 година.
Титулярният вратар на „лалетата” Мартен Стекеленбург по всяка вероятност също ще пропусне срещата заради контузия, а Ибрахим Афелай ще вземе участие с Барселона в мача за Купата на Испания.
За България няма да пътува Илия Миланов, който не можа да издържи късен фитнес тест и бе заменен от Сашо Александров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *