Бразилия – Египет (Под 23 години)

Африканския отбор ще търси своята първа победа срещу класния отбор на Бразилия, който наскоро разгроми домакините от Великобритания в приятелски мач, подготовка за Олимпиадата в Лондон.
Египет и „Селесао” са се срещали седем пъти в официални мачове, като африканците все още не успявали да вземат трите точки от срещите си с Бразилия. Много футболпрогнози за приятелския двубойи този път сочат световните шампиони за фаворит в мача.
За последно двата отбора се срещнаха в турнира за Купата на Конфедерациите през 2009 година, като тогава тимът на Египет бе надигран с 4:3, а головете за тима на Мано Менез отбелязаха Хуан, Кака и Луис Фабиано.
Малко преди Олимпиадата „Селесао” записаха убедителна победа от 2:0 над Великобритания, но преди това допуснаха две тежки поражения у дома с 0:2 от Мексико и 3:4 от техния голям съперник Аржентина.
Последните два мача на Египет също завършиха без победа, след като те загубиха от Ценралната Африканска Република с 4:3 общ резултат от двата мача.
Марсело и Алесандре Пато имат най-много мачове с националния отбор на Бразилия от всички останали играчи в отбора – по шест мача всеки.
Тримата играчи над 23 години за „Селесао” са Хълк, Марсело и Тиаго Силва. Само вратара Нето и Габриел не са играли до този момент в голям международен турнир с тима на Бразилия.
Трудно е да се даде ясна прогноза за мачовеот този тип, след като и двата отбора ще бъдат мотивирани да си тръгнат с победата, малко преди старта на Олимпиадата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *