Евертън – Нюкасъл


Домакините ще гледат да се отърсят от загубата от Уест Бромич, като зарадват своите фенове с победа срещу тима на Нюкасъл в неделя вечер.
„Мърсисайдци” успяха да спечелят последното си домакинство над „свраките” през изминалия сезон с убедителното 3:1, като головете за възпитаниците на Дейвид Мойс тогава отбелязаха     Стивън Пиенар, Джони Хейтинга и Никица Йелавич.
Стартовата единадесетторка на Мойс за срещата с Уест Бромич бе съставена от играчи с общо 315 мача за националните им отбори, докато тази на Алън Пардю за сблъсъка с Астън Вила е имала общо 124 международни участия на национално ниво.
Голмайсторът на „мърсисайдци” Йелавич има десет гола от своите първи 16 мача във Висшата лига и 40 гола в 61 срещи във Великобрирания. Повечето прогнози Премиършипса на страната на домакините за престоящия сблъсък.
Нюкасъл показват слаби резулати в защита от началото на този сезон и са допуснали попадение в своята врата във всеки един от първите три мача.
Нападателят на „свраките” Демба Ба е отбелязал само един гол, докато си партнира в нападение със своя сънародник Папис Сисе на клубно ниво.
Гостите имат 52 процента владеене на топката през този сезон, но Дейвид Мойс ще може да разчита пълен състав за домакинската среща в понеделник вечер, като много футболни прогнозиподкрепят именно състава на Евертън.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *