Базел – Челси

След като успяха да отстранят Тотнъм в четвъртфиналите на Лига Европа, швейцарските шампиони ще гледат да сторят същото и с възпитаниците на Рафа Бенитез.
Базел нямат загуба у дома в мачовете си от Лига Европа през този сезон, като само веднъж не са взели максималният брой точки на „Сейнт Якоб-Парк” в срещите от местния шампионат.
Домакините нямат загуба от английски тим в последните си четири преки сблъсъка и са отбелязали поне два гола във всеки от тези изиграни мачове.
Те обаче се славят с грубата си игра и водят рекорда по брой картони за тази година в Лига Европа (27 жълти и 3 червени). Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от такава величина.
„Сините” са играли срещу отбор от Швейцария само веднъж, когато през 2001 година загубиха от Сейнт Гален в мач за Купата на УЕФА.
Фернандо Торес е изключително резултатен в двубоите на тима от евро турнирите. Той е отбелязал четири гола за последните три срещи на Челси в Европа.
Грандът от западен Лондон обаче не се представя убедително в гостуванията си от евро турнирите, след като са загубили четири от последните си пет мача далеч от „Стамфорд Бридж”, това включва и две последователни загуби от Стяуа Букурещ и Рубин Казан.
Повечето футболни залози в bet365 за този мач са на страната на „сините”, независимо че статистиката е против тях.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *