Борусия Дортмунд – Наполи

Домакините се нуждаят от задължителна победа, ако искат да запазят живи шансовете си за излизане от групата, докато на възпитаниците на Рафа Бенитез е нужна само точка за да си осигурят място на осминафиналите в Шампионска лига.
Слабата форма, която показва „жълтата подводница” напоследък ще даде увереност на Наполи при гостуването им на „Сигнал Идуна Парк” във вторник вечер.
Домакините допуснаха три поредни загуби, нещо което не се е случвало от началото на 2010 година и в резултат на това изпаднаха до третото място в Бундеслигата.
След загубата с 1:0 от Арселал в група F на Шампионската лига, те допуснаха поражения и в местното първенство срещу отборите на Волфсбург и Байерн Мюнхен. Много футболни залози сочат гостите за фаворит.
Състава на Дортмунд е отслабен допълнително и от отсъствието на ключови играчи,като капитанът Себастиан Кел и бранителят Лукаш Пизчек, които са контузени. Централните бранители Невен Съботич и Матс Хюмелс също са извън игра.
Домакините, които са втори в групата с две победи от четири мача, ще се надяват Робърт Левандовски да сложи край на головата си суша за последните пет мача срещу тима на Рафа Бенитез.
Последният двубой между двата тима, който се игра в Неапол, завърши при резултат от 2:1 в полза на италианците. До този момент те имат девет точки и реални шансове да се класират за фазата на елиминациите. Повечето коефициенти за залагане за тази среща са на странатана гостите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *