Голдън Стейт Уориърс – Кливланд Кавалиърс: прогноза „Кавалиърс +8.5“

Голдън Стейт Уориърс посреща Кливланд Кавалиърс на „Oracle Arena“ във вторник сутринта от 04:00. Това е петата среща от финалите на НБА между Западната и Източната конференция.

Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: тук

Голдън Стейт Уориърс са на крачка от спечелването на втора титла в рамките на три години. Тима води във финалните серии с 3:1 победи и се нуждае от още само една. Отбора бележи средно по 118.7 точки и допуска 105, което е показателно за надмощието им над противника. Те не допуснаха нито една загуба по пътя към финала и сега ще имат предимството да играят пред собствена публика. Кевин Дюрант, Стефън Къри и Клей Томпсън се намират в отлична форма и играят добре в екип.
Кливланд Кавалиърс от друга страна също могат да спечелят втора поредна титла в рамките на три години, но за целта са им нужни три последователни победи. Отбора бележи средно по 116 точки и допуска 107.1, като тази статисткика е малко по-слаба от тази на прекия им конкурент. Леброн Джеймс, Кайри Ървинг и Кевин Лав също играят като добре смазана машина и няма да предадат серията и титлата без бой.

И двата тима са най-добрите в своите конференции, съответно Уориърс в Западната, а Кавалиърс в Източната. Сблъсъкът е труден за прогнозиране, но с осем точки преднина и факта че се нуждаят от победа за да има следваща среща, очакваме Кливланд да победи и над 230 точки.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *