Селтик – АЕК Атина: прогноза „1“

Селтик приема АЕК Атина на стадион Селтик Парк в Шотлнадния. Двубоят между двата тима е на 08 август в сряда от 21:45. Това е първата среща от общо две в полуфиналите за влизане в групите на Шампионска Лига.
Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: тук

Селтик започна защитата на титлата си в първенството с лесна и убедителна победа над Ливингстън с 3:1. Основната цел на Брендън Роджърс, който е за трети сезона на чело на отбора е класиране в групите на най-елитния турнир в Европа. Келтите успяват в това начинание две поредни години, като през миналата завършиха трети в групите и продължиха в Лига Европа. Тима е отличен домакин и в серия от осем двубоя без поражение, като са спечелили седем от тях.

АЕК Атина от друга страна също е шампион в Гърция и достигна груповата фаза на ШЛ миналия сезон. Жълто-черните разполагат с най-ефективното нападение и най-добрата защита в Суперлигата, но ще им трябва нещо повече за да продължат в Европа. Тима не се представи добре в приятелките си мачове и също така изпитва сериозни трудности далече от дома.

Домакинското предимство и опита са в полза на шотландците. Очакваме Селтик да победи АЕК Атина и да си осигури комфортна преднина преди реванша в Атина след седмица, както и над 2.5 гола в този полуфинал за влизане в групите на Шампионска Лига.

1) Бетфеър:   1,74

1xbet

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *