Наполи посреща Сити у дома

Очаква се изключително успорван сблъсък на стадиона в Наполи тази вечер, след като и двата отбора се нуждаят от тези изключително важни три точки за да продължат в следващата фаза на Шампионска лига.

Домакините показват страхотни футболни резултати на стадион „Сан Пауло”, след като за последните десет мача в най-комерсиалния европейски турнир, те не са допуснали загуба.

През този сезон победиха Виляреал и направиха равен срещу Байерн, като голът на „баварците” сложи край на серията от 570 минути без допуснат гол за домакините.

„Гражданите” все още нямат победа срещу италиански отбор, а в тазгодишното издание на Шампионска лига, единственият път, когато взеха трите точки бе при гостуването на Виляреал в четвъртия мач от груповата фаза.

Последната им среща с италиански отбор завърши с равенство от 1:1. Тогава те гостуваха на „старата госпожа” в груповата фаза на Лига Европа.

Единственият отсъстващ от състава на Валтер Мазари ще бъде Марко Донадел, а Мигел Бритош по всяка вероятност ще е напълно възстановен до началото на важният сблъсък.

За гостите най-вероятно, Давид Силва ще започне на мястото на Марио Балотели, а Серхио Агуеро пък може да замени Един Дзеко. Очаква се също така Александър Коларов да стартира от ляво в отбраната на „гражданите”.

Двата отбора ще предложат изключително зрелищен двубой, който може да се окаже последния шанс за домакините да си осигурят място в следващата фаза. Въпреки това повечето прогнози за Шампионска лига дават леко предимство на гостите от Манчестър.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *